Wie is AVT-osteo & PMC Eau de Vie?

Anniek Van Tongel

osteopathie praktijk te Steenbergen & Wezep
PMC eaux de vie Steenbergen

De osteopathie praktijk te Steenbergen werd gesticht door Anniek Van Tongel. Anniek is geboren in 1972 en opgegroeid in Belgie, te Roeselare. Door haar interesse in het menselijk lichaam is ze in 1990 begonnen aan de studie geneeskunde en dan overgestapt naar de studie fysiotherapie aan de Universiteit Gent. Na deze vijfjarige opleiding heeft ze een praktijk als fysiotherapeute opgestart in Belgie. Tijdens haar werk als fysiotherapeute is ze de vijfjarige studie in de osteopathie begonnen aan The International Academie of Osteopathy in Gent.

2001 was het jaar van afstuderen in de osteopathie. Haar scriptie ging over “De osteopathische benadering van stress-incontinentie”. Na haar studie was de weg vrij voor specialisaties. Uit de ruime keuze en aanbiedingen die open lagen werd besloten een specifieke bijkomende tweejarige opleiding te volgen van osteopathie voor kinderen en zwangere vrouwen. Het werken met kinderen heeft haar al van in de fysiotherapie veel voldoening gegeven en die richting wilde ze dan ook graag bewandelen.
Van daaruit zie je dan dat ook veel kinderen niet alleen na de geboorte met klachten zitten maar ook in het proces van opgroeien en ontwikkelen. Niet alleen de motoriek is in die beginjaren van cruciaal belang maar ook het gedrag en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Ondertussen heeft Anniek nog een bijkomende opleiding genoten in de pre-orthodontie zodat kaak-en schedelgewrichten specifieker kunnen behandeld worden.
Hiermee kan ingespeeld worden op de aandacht die meer en meer aan het gebit geschonken wordt en de mogelijkheden die de osteopathie kan bieden in preorthodontische begeleiding, ontwikkeling van spraak en de groei van de aangezichtschedel.

Gaandeweg is Anniek zich ook gaan verdiepen in de menselijke hormonen en hun positieve maar vaak ook storende invloeden op verschillende lichaamsfuncties. Niet alleen de gekende klachten bij vrouwen die dan weer aansluiten bij Annieks vorige specialistaties maar ook de gevallen van burn-out, schildklier problemen, diabetespatienten, pre- en perimenopausale klachten, postnatale depressies, problemen met fertiliteit, komen dagelijks aan bod in onze praktijk.

Haar huidige interessesfeer breidt zich nu uit tot de studie van de psychologie in de osteopathie.

Naast al deze werkgebonden interesses zijn er ook nog hobby’s waar ze af en toe tijd voor maakt om wat zelf te ontspannen. Anniek is van nature vrij sportief en zo gaat ze in het weekend graag hardlopen of fietsen. De rust van de natuur en de wandelingen op reis kunnen haar ook enorm veel energie geven. Koken en uiteraard lekker eten zijn ook één van haar favoriete hobby’s waar ze zich volledig kan in uitleven. Bij slecht weer kan enkel een goed spannend boek of een mooie film op dvd haar thuishouden.

Wenst u meer info? Contacteer ons. U wenst meer informatie?
Aarzel niet en neem contact op, klik hier.

 

Clemens Verkouter As

Mesologie praktijk te Steenbergen
PMC eaux de vie Steenbergen

Mesologie is een relatief nieuw concept binnen de complementaire geneeskunde. Naast een basis van reguliere medische kennis, beschikt een mesoloog over ruime kennis in Oosterse en Westerse complementaire geneeswijzen. De combinatie van beide gezichtspunten maakt dat een mesoloog breed naar het klachtenbeeld en de oplossing kijkt. De Mesoloog behandelt chronische en niet acute klachten.
Ieder mens is uniek, niet alleen de persoon maar ook het lichaam. Ieder lichaam reageert op zijn eigen unieke wijze op een verstoring van het evenwicht. Een mesoloog beschikt over verschillende diagnostische technieken zoals: tong-, pols- en lichamelijk onderzoek en maakt daarnaast gebruik van de EFD (Electro Fysiologische Diagnostiek).  Door middel van EFD worden op een pijnloze, niet invasieve, manier 80 – 100 acupunctuurpunten gemeten. De meting vindt alleen plaats op de handen en voeten.  De acupuntcuurpunten staan energetisch in verbinding met de organen. De EFD geeft de functie en disfunctie van de verschillende organen weer.  Er onstaat zo inzicht in de oorzaak of oorzaken van de klachten. Tevens wordt er een aantal veelgebruikte voedingsmiddelen getest. Zo wordt duidelijk welke voedings ondersteunt danwel verstoort. Tevens wordt de vetvertering nagekeken en indien nodig ondersteunt. (Wanneer de vetvertering niet goed verloopt kan dit bijdragen aan een scala van klachten zoals allergieën, mentale – en hormonale problematiek)

Door integratie van alle gegevens onstaat een totaal functiebeeld. De mesoloog gaat in de veelheid aan gegevens op zoek naar de samenhang en bepaalt wat de prioriteit heeft. Dus met andere woorden; “ wat is de bepalende factor in het klachtenbeeld en hoe kan het zelfgenezend vermogen ondersteund worden om de disfunctie op te lossen.

Het zelfgenezend vermogen wordt enkel met  natuurlijke middelen ondersteund.  Dit kunnen zijn; vitaminen, mineralen, kruiden (Westers en Oosters) homeopathie,voeding- en/of leefstijladvies.
Het doeltreffenende aan mesologie is de mogelijkheid, om middels de EFD, op het lichaam te testen welke natuurlijke middelen bij u als individu aanslaan en welke niet.  De therapiekeuze wordt dus bepaald aan de hand van uw reactie op de uit te testen middelen. Dit zorgt voor een therapieplan dat specifiek gericht is op uw persoonlijk zelfgenezend vermogen.

Na 6 tot 8 weken vindt er een vervolgconsult plaats om de effecten te bepalen en eventueel bij te sturen. Een gemiddelde van 5 tot 6 consulten is over het algemeen voldoende om chronische klachten op te lossen danwel te verminderen. Een consult duurt 1,5 – 2 uur en kost € 90,00 Vaak wordt het consult (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
U bent welkom voor een consult. U kunt zich aanmelden voor een afspraak.

Voor informatie over Mesologie en het consult:
www.mesologieclemensverkouter.nl

Wenst u meer info? Contacteer ons. U wenst meer informatie?
Aarzel niet en neem contact op, klik hier.

 

Margaret SteemanMargaret Steeman

Haptotherapie & zwangerschapsbegeleidingg
PMC eaux de vie Steenbergen

Ik ben Margaret Steeman (Rotterdam, 1954), ik ben getrouwd en samen hebben we een zoon en een dochter. Wij wonen in Zevenbergen.
Na mijn studie in 1980 ben ik begonnen als fysiotherapeut in een particuliere praktijk. Al snel werd mij duidelijk, dat veel fysieke  klachten onderhouden worden door problematiek die voor fysiotherapie niet toegankelijk is. In mijn zoektocht naar mogelijkheden om ook deze onderliggende problemen het hoofd te bieden stuitte ik op de haptonomie. Omdat ik daarin elementen aantrof die mij bijzonder aanspraken ben ik in 1982 de 2-jarige basisopleiding haptonomie gaan volgen. De opgedane kennis integreerde ik steeds meer in mijn fysiotherapeutisch werk. Hierna ging ik de haptotherapie opleiding (Academie voor Haptonomie en Kinesionomie in Doorn)volgen. Sinds 1996 heb ik mijn Haptotherapiepraktijk aan huis, nu in Zevenbergen.
Later heb ik verschillende bijscholingen en specialisaties gevolgd zoals:
* Haptonomische zwangerschapsbegeleiding; zie ook www.metgevoelbevaltbeter.nl 
* Kinderhaptotherapie
* Haptotherapie en relatieproblematiek
* Haptotherapie bij burn-out
Als u meer wilt lezen over haptonomie en de toepassingen ervan kunt u doorklikken naar: www.haptonomie-moerdijk.nl
Op dit moment is er een onderzoek gaande, geleid door Gert Klabbers (GZ-Haptotherapeut):  Wetenschappelijk Onderzoek bevallingsbeleving. Dit onderzoek wordt door mij ondersteund. Voor meer informatie zie: www.bevallingsbeleving.nl

Gaandeweg is mijn interesse ook gewekt voor het systemisch werk. Iedereen stamt af van een familie waarmee we onverbrekelijk verbonden zijn. Dit familiesysteem werkt in op onze relaties, gezondheid, levensweg, waarneming en handelen. Bert Hellinger heeft een methode ontwikkeld om het (veelal) verborgen krachtenveld van de familieziel bewust te maken, om er de juiste plaats in te kunnen nemen, zodat het kan functioneren als een bron van kracht.
In 2005 / 2006 volgde ik de Opleiding Systemisch werk / familieopstellingen. Op dit moment laat ik me inspireren door het systemisch werk van Franz Ruppert. Hij maakt verbinding tussen de hechtingtheorie, traumaverwerking en het werken met opstellingen.
Bij Interakt heb ik de nodige opleidingen hiervoor gevolgd.
* Breek de stilte 1 en 2
* Masterclass 1 en 2
* Opstellingen en lichamelijk symptomen
Samen met mijn collega Ineke Los-de Mare organiseer ik opstellingsdagen in Bergen op Zoom. Voor meer informatie zie: www.dedoor-kijk.nl
Met een  fysiotherapeutische, haptotherapeutische en systeem therapeutische blik voelt het voor mij als een complete visie van waaruit ik de cliënt in zijn totaliteit kan zien en behandelen.

Na jarenlang solo in mijn praktijk te werken vind ik het leuk om ook deel uit maken van een team werkzaam in de praktijk van Anniek van Tongel: “eaux de vie”.

Voor meer informatie kunt u terecht op mijn website: www.haptonomie-moerdijk.nl

Graag tot ziens.

Wenst u meer info? Contacteer ons. U wenst meer informatie?
Aarzel niet en neem contact op: mbmsteeman@ziggo.nl   |   T: 0168-407135

 

Isanne Urbanski-Hilte Ine Vossen

Isanne Urbanski-Hilte
Manuele lymfedrainage
PMC eaux de vie Steenbergen


Ik wil mij even voorstellen. Ik ben geboren in Den Haag, opgegroeid op Voorne Putten. Ben in 1970 geboren, getrouwd en heb twee dochters van 16 en 19 jaar. Na jaren als Chemisch Analiste in een laboratorium gewerkt te hebben, koos ik voor een richting die beter met kleine kinderen te combineren viel. Ik volgde de opleidingen Sportmassage , Haptonomische massage en meerdere ontspannende massages, daarna opleidingen voor Spatadertherapie volgens “Jom”, HBO Medische basis kennis en Manuele Lymfedrainage volgens methode van Dr Emil Vodder.

Ben ook 1 dag werkzaam als Audicien in de winkel van mijn man. Deze opleiding heb ik in 2015 afgerond. Heb hierbij ook vakken als Anatomie , Fysiologie en Pathologie gehad maar Psychologie en Communicatie past ook goed het werk als Natuurgeneeskundig therapeut. Naast het werk heb ik hobby’s als paardrijden over het strand, knutselen, wandelen en genieten van de natuur.

Ik ben aangesloten bij de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) voor Natuurgeneeskundig Therapeuten, en bij de Vereniging voor Spatadertherapeuten(VvS) Ik volg regelmatig bijscholingen. Mijn behandeling bestaat uit Manuele Lymfedrainage, een massagevorm met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de weerstand te verhogen, zelfherstellend vermogen te stimuleren, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.
Ik combineer mijn werkzaamheden in Steenbergen met mijn praktijk in Rockanje. Op de donderdag werk ik in Steenbergen in de praktijk van Anniek van Tongel “Eau de Vie ”

Voor meer informatie kunt u terecht op mijn website: www.praktijktholen.nl

Wenst u meer info? Contacteer ons. U wenst meer informatie?
Aarzel niet en neem contact op, klik hier.

 

Sabine Wigman Ine Vossen

Accupuncturiste/ Shiatsu-Therapeute
PMC eaux de vie Steenbergen

Ik wil mij even voorstellen. Ik ben geboren in Keulen / Duitsland.
Mijn studie als Shiatsu- en TCM –therapeute “Traditional Chinese Medicine” volgde ik aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai / Instituut voor Shiatsu Massage & Therapie Shu Ha Ri. Na afronding van mijn opleiding in Westerse Medische Basis heb ik mij verder gespecialiseerd als acupuncturist, een meerjarige studie voor Klassieke Acupunctuur  aan  de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Ba.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten “V.N.T.” en volg regelmatig bijscholingen en opleidingen voor reguliere westerse medische vakken en specialisaties binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen, zoals “depressie en chronische vermoeidheid”, “menstruatie en menopauze”, “spijsverterings-klachten”, “allergieën” etc.

Onderdeel van mijn behandelingen zijn naast Shiatsu-therapie en Acupunctuur ook  Cranio Sacraal en Counselling/Gesprekstherapie.
Ik combineer mijn werkzaamheden als Shiatsu-therapeut en Acupuncturist met het docentschap aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai / Instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri in Nijmegen, Amersfoort, Amsterdam en Breda.

Ik werk vanuit de essentie van de oosterse geneeswijzen, hetgeen betekent holisme, heelheid, respect en zorgzaamheid. Deze vormen de basis voor mijn behandelingen.

Wenst u meer info? Contacteer ons. U wenst meer informatie?
Aarzel niet en neem contact op, klik hier.

 

Wim Vos Wim Vos

systeemtherapie, bedrijfsmaatschappelijk werk, coaching en klankschaal massage.
PMC eaux de vie Steenbergen

Ik ben geboren te Rotterdam in 1962. Door veel werkervaring en diverse opleidingen heb ik brede kennis opgedaan om mensen op hun manier te begeleiden zodanig dat ze het weer op eigen kracht kunnen. De antwoorden liggen immers bij de persoon zelf echter soms lukt het (even) niet om hier bij te komen.

Dit kan een moment zijn in uw leven waar u behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning. U heeft misschien gevoelens van continue spanning, onzekerheid, angst of uitzichtloosheid. Voelt u zich regelmatig niet echt goed, bent u chronisch ziek of ontevreden? Misschien wilt u zich persoonlijk ontwikkelen en samen met mij een plan uitstippelen om uw doel te bereiken. In al deze – en vele andere- groei mogelijkheden kan ik u misschien adviseren, begeleiden, inzicht geven of laten voelen wat het u doet of hoe het ook anders kan.

Op deze site vindt u informatie over wie ik ben en wat ik doe. Een persoonlijk contact maakt echter pas duidelijk of er een klik kan zijn. Geef u zelf de ruimte om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te maken en te ervaren of ik iets voor u kan betekenen. De therapie is er voor volwassenen, adolescenten, kinderen en relaties.

Wenst u meer info? Contacteer ons.Heeft u naar aanleiding van de informatie op deze website nog vragen, wilt u overleggen of u aanmelden voor therapie, dan kunt u contact opnemen via  www.wimvos.eu en ga dan naar het contactformulier.

 

Rachel de Meijer Gregory Hawkins

Diëtiste
PMC eaux de vie Steenbergen

Mijn naam is Rachel de Meijer – van Egeraat. Ik ben geboren en getogen in Zeeland en ben na mijn huwelijk in 2010 verhuisd naar Steenbergen. Ik heb voeding en diëtetiek gestudeerd aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Na mijn studie heb ik mij middels bij- en nascholingen verder verdiept in diverse onderwerpen zoals voeding bij maag-darm-leverproblematiek, Diabetes Mellitus, COPD. Voor een volledige lijst van mijn aandachtsgebieden verwijs ik u graag naar onderstaande website.

Wanneer ik u begeleid, krijgt u die adviezen die bij u passen. Ik draag u dat stukje kennis over waar u behoefte aan hebt en ik leg u uit waarom ik denk dat natuurlijke voeding zoveel beter voor u is. Het doel is uiteindelijk dat u lekkerder in uw vel gaat zitten. 

Naast weten wat gezond voor u is gaat het erom dat u het eetpatroon vol houdt. Aangezien ik zelf coeliakie (glutenintolerantie) heb weet ik hoe het is om op 'dieet' te zijn. Door te focussen op mijn doel (gezond blijven) en te richten op alles wat ik wel  kan eten, blijf ik enthousiast. Deze kijk op diëten hoop ik u mee te geven tijdens de consulten. Zodat ook u het goed vol houdt en wij samen mooie doelen kunnen bereiken. 

Wenst u meer info? Contacteer ons.Voor meer informatie kunt u terecht op mijn site: www.dietistenpraktijk-pit.nl
Ook kunt u mij mailen via: info@dietistenpraktijk-pit.nl of bellen via 06-575 772 24.

Graag tot ziens

 

Brigitte Sebregts Brigitte Sebregts

Secretariaat
PMC eaux de vie SteenbergenBrigitte verzorgt het secretariaat en de administratieve ondersteuning van het Paramedisch Centrum Eaux de Vie.
T 0167 56 01 00
info@avt-osteo.nl